Normer och Tester vid köp av Kassaskåp

Nordiska Kassaskåp AB
Startsida » Normer & tester

Normer & tester

Ert kvitto på en bra investering är att skåpet har certifikat från seriöst testinstitut.

Precis som i många branscher har även denna bransch lockats av lycksökare. Ett köp av ett "kassaskåp" kan vara en livslång bra investering om Ni även jämför certifikat vid upphandling.

För att stävja dessa lycksökare beslöt vår tillverkarorganisation Eurosafe tillsammans med certifieringsorganisationen EFSG´s två ledande certifieringsorgan, ECBS Tyskland samt SBSC med testlaboratoriet SSF i Sverige, att testa två Värdeskåp certifierade och testade enligt EN 1143-1 av ett certifieringsorgan ej tillhörande EFSG. Testet ägde rum på SSF laboratorium i Stockholm.

Testresultatet blev: ett grade 3 skåp blev grade 1 samt ett grade 5 skåp blev grade 2.

Så snart detta blir känt hos försäkringsbolagen kommer säkert många köpare av dessa skåp känna sig lurade då de inte kan förvara vad som sagts vid försäljningstillfället.

Övriga medlemmar i EFSG är förutom ECBS och SBSC även CNPP, VdS samt ICIM. Så med ett certifikat från någon av dessa medlemmar så har Ni det kvitto man behöver.

test valvdörr

brandtest

Brandtester

Vid brandtest av ett dokumentskåp, kassaskåp etc. utsätts skåpet för en extrem värme, mycket högre än vid en normalbrand.

 

 

 

 

Till brandtester

Inbrottstester

Att ett skåp är inbrottstestat gör vår presentation objektiv rörande skåpets inbrottsskydd.

För att ge er en inblick i hur dessa tester genom-förs presenterar vi här hur olika produkter inbrotts-testas av certifierade testinstitut.

 

 

Till inbrottstester

Rekommenderade belopp

För värdeskåp ger Försäkringsförbundet en beloppsrekommendation för alla tester och klassningar som finns på den svenska marknaden.

 

 

 

 

Till rekommenderade belopp